Algerijnse politie sluit drie protestantse kerken en mishandelt kerkgangers

Op 15 oktober heeft de Algerijnse politie de grootste portestants kerk van het land gesloten. In de voorbije weken gebeurde dit ook bij twee andere Algerijnse kerken. Bij de meest recente actie gebruikten de agenten geweld tegen de aanwezige gelovigen en tegen voorganger Salah Chalah, die tevens voorzitter is van de Protestantse Kerk van Algerije. Het betreft de Full Gospel Church in Tizi Ouzou. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

De Protestantse Kerk van Algerije telt 46 kerken. In het afgelopen jaren zijn er inmiddels minstens acht kerken gesloten door de overheid. Dit ondanks het feit dat het kerkgenootschap al sinds 1974 door de overheid officieel erkend wordt. Kerken worden de laatste jaren echter verplicht om zich opnieuw te laten registreren. Als de vertegenwoordigers van de kerken zich hiervoor melden bij de instanties, wordt dit verzoek echter niet ingewilligd.

Bron: Human Right Watch. Meer informatie over de situatie in Algerije is (in het Engels) te vinden op de website hrw.org