Bijbels voor Noord-Korea zodra de grens open gaat

Pixabay

Bijbels voor Noord-Korea zodra de grens open gaat. Dat is één van de belangrijkste programma’s waaraan Dr. Jae Min Ho, directeur van het Koreaans Bijbelgenootschap, met zijn team werkt. Zo’n 60% van de benodigde fondsen is inmiddels bijeen. Dit zegt hij in een interview met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

Dr. Ho bracht afgelopen week een werkbezoek aan het NBG. Zijn vader is geboren in wat nu Noord-Korea is. Hij groeide op met diens verhalen over de Korea-oorlog. Maar nu het land al meer dan 70 jaar verdeeld is in Noord en Zuid, is de jongste generatie minder met die situatie bezig, vertelt Dr. Ho aan het NBG. Mede daarom is het programma ‘Bijbels voor Noord-Korea’ belangrijk. ‘We zijn er sinds 1990 mee bezig. We willen voorbereid zijn als de grenzen van Noord-Korea opengaan. Ook onder de 25 miljoen Noord-Koreanen hebben we een missie’, aldus Dr. Ho.

Momenteel zijn over de grens alleen geheime contacten een optie, maar die zijn riskant en complex. In Noord-Korea wonen naar schatting zo’n 100.000 christenen, waarvan tienduizenden in strafkampen gevangen zitten. Het hebben van een Bijbel is verboden. Ook al is de grens met het land nu nog dicht, het Koreaans Bijbelgenootschap zet zich actief in voor de 30.000 vluchtelingen uit Noord-Korea. Ze kunnen een gratis Bijbel krijgen, alsook hulp bij hun integratie in Zuid-Korea.

Lees meer op www.bijbelgenootschap.nl/zuidkorea