Nederlandse zendingswerkers in Senegal zetten Corona-fonds op

Een aantal zendingswerkers (die verbonden zijn aan de organisatie CAMA Zending) in Senegal wil plaatselijke klinieken helpen zich goed voor te bereiden op een Corona-doorbraak in het land en vraagt nu donaties voor een noodfonds. Eén van hen – Jan Kievit – schreeft deze oproep:

Een hartelijke groet vanuit Senegal. Via sociale media en contacten met vrienden en familie zien we hoe het virus een ongekende impact heeft op de Nederlandse samenleving. We zijn verbonden in gebed voor de zieken, de gezondheidswerkers en alle mensen die thuis zitten.

Tegelijkertijd heeft de impact in Nederland ons ook wakker geschud voor de potentiële impact hier in Senegal. We zitten nu op ruim 50 officiële casussen, maar gelukkig zijn de scholen hier al een week dicht en bijeenkomsten verboden. Afgelopen vrijdag bleven de moskeeën dicht, een belangrijke stap in afremming van de verspreiding. We realiseren ons dat we een week à tien dagen hebben om ons voor te bereiden op de grotere verspreiding van Corona.

Met een instabiel gezondheidssysteem en mensen die voor hun inkomsten afhankelijk zijn van dagelijkse- of wekelijkse handel verwachten we veel armoede en problemen bij het betalen van ziektekosten. Vanwege onze betrokkenheid bij christelijke gezondheidszorg zien we ook alle gebreken die daar zijn, en willen we deze klinieken helpen zich goed voor te bereiden.

Om die reden hebben we een Corona Noodfonds voor Senegal opgericht. We hopen in eerste instantie 10.000 euro – 25.000 euro op te halen om in deze nood te voorzien. We willen u vragen te overwegen dit fonds te steunen. In deze pdf leest u er meer over.

Verbonden in Christus,
Jan Kieviet
(Zendingswerker in Senegal)