Nieuws & Verhalen

Zending onder moslims: Frontiers organiseert kennismakingsweekend (27-29 januari 2023)

Frontiers organiseert jaarlijks een dag of weekend om kennis te maken met zending onder moslims. We vertellen je meer over Frontiers en natuurlijk is er ruimte om al je vragen te stellen.

WEC richt zich met nieuw project op onbereikte bevolkingsgroepen in Rotterdam

Ook in Nederland zijn er bevolkingsgroepen die (nog) niet bereikt zijn met de boodschap van Jezus Christus. Een groot deel van hen woont in Rotterdam en omgeving. WEC wil met het project ‘Reaching Rotterdam’ uitreiken naar deze bevolkingsgroepen. Daniël van Saane is de coördinator van dit nieuwe initiatief.

Eindelijk gaat Marijke naar ‘haar’ zendingsgebied

Twee jaar geleden kwam ik in contact met Pioneers, de start van mijn zoektocht naar waar God mij wilde gebruiken. Ieder mens is even kostbaar voor Hem en net zoveel waard bereikt te worden met het evangelie. De wereld lag als het ware open. Maar niet alle landen waren hetzelfde voor mij, de roeping binnen in mij voor het Midden-Oosten was er nog steeds!

Zending op Opwekking: boeiende seminars

Op de Pinksterconferentie is dit jaar weer veel aandacht voor het thema zending. Zo zijn er boeiende seminars, die we hier voor je op een rijtje zetten...
CAMA Zending

CAMA Zending zendt drie nieuwe zendingswerkers uit

CAMA Zending zendt nieuwe zendingswerkers uit: Gaspar en Dorien Asampana gaan werken in Noord-Ghana en Liza van Buuren* vertrekt naar een land in Azië.

Christelijke bloeitijd Libië herleeft in ‘Project Marcus’

Marcus was de apostel die naar Libië (en Egypte) trok om het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken. In de eerste vijf eeuwen van het christendom werd deze regio gekenmerkt door christelijk leiderschap, waaraan wij in Europa veel te danken hebben. Toen ‘wij in Europa’ nog niets wisten van schriftuitleg en bijbelse ethiek, waren Leptis en Cyrene bekend als steden waar men zich daar al wel mee bezighield.

Het werk van TWR in West-Afrika

In de tweeëntwintig landen in West­-Afrika wonen meer dan 350 miljoen mensen. Een groot deel van hen leeft in moeilijk bereikbare gebieden en heeft nog nooit over Jezus Christus gehoord. TWR maakt speciaal voor deze mensen een aantal radio-programma's.

23 april: 3e editie OMF Mission Event (locatie: Henschotermeer)

Godsdienstdocent Wilbrand Rakhorst praat met leerlingen over geloof aan de hand van bekende pop-liedjes (en heeft er ook een website bij gemaakt: muziekbijbel.nl)

30 dagen bidden tijdens de ramadan (1 april tot en met 30 april 2022)

Xplore Mission belegt weer kennismakingsweekend (25-27 maart)

Zendingsechtpaar schrikt: ‘Er is een klacht ingediend over jullie club’

Leestip: De typische moslim-vrouw bestaat niet

16-23 januari: Week van gebed voor eenheid

Zending iets voor jou? Ga naar Xplore Mission! (aanmelden kan tot 29 oktober)

Hedi stond na 12 jaar op uit haar rolstoel en werd opnieuw zendeling

Wycliffe: ‘Nooit zoveel vertaalprojecten bezig als nu’

Nieuwe website voor MemberCare Nederland

WEC Nederland houdt op 2 oktober Open Dag in Hoofddorp