Nieuws & Verhalen

Kennismakingsdag Frontiers: over zending onder onbereikte moslimvolken (zaterdag 13 november in Utrecht)

Frontiers organiseert een op 13 november een kennismakingsdag in Utrecht. Op die dag denken de mensen van Frontiers samen met jou na over al je vragen over  zending. Je hoort meer over de mogelijkheden die er zijn om de onbereikte volken te bereiken met het Goede Nieuws.

MAF-documentaire in Amerikaanse bioscopen (bekijk hier de trailer en foto’s van de film)

De documentaire Ends Of The Earth is een co-productie van Change Media en MAF (Mission Aviation Fellowship). De film verweeft verhalen uit het verleden en het heden over de inspanningen van piloten, zendelingen en lokale gelovigen om de liefde van Jezus naar geïsoleerde gemeenschappen te brengen. In Verenigde Staten is de documentaire afgelopen week in de bioscopen te zien geweest.

Zending iets voor jou? Ga naar Xplore Mission! (aanmelden kan tot 29 oktober)

Op 6 november organiseren vier zendingsorganisaties Xplore Mission: een inspirerende dag voor mensen bij wie het thema zending blijft kriebelen. Welke stappen moet je zetten? Wat betekent zending eigenlijk voor jou? Hoe ontdek je Gods wegen en hoe kan jij daar op aansluiten?

Hedi stond na 12 jaar op uit haar rolstoel en werd opnieuw zendeling

Heel wat mensen kennen Hedi Vijge als ‘Heleen Veen’. De afgelopen 9 jaar was Hedi namelijk zendeling in Mali, een gevaarlijk gebied. Ze ging daar heen nadat ze was opgestaan uit haar rolstoel.

Wycliffe: ‘Nooit zoveel vertaalprojecten bezig als nu’

In het afgelopen jaar is er in 122 taalgroepen gestart met een Bijbelvertaalproject. “Er zijn nog nooit zoveel vertaalprojecten geweest als vandaag de dag”, zo stelt Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. “Hier zijn we bijzonder dankbaar voor.” Jaarlijks geeft de vertaalorganisatie inzicht in de vooruitgang van het wereldwijde Bijbelvertaalwerk.

Goed nieuws: weer een nieuwe NT-vertaling klaar, voor de Tugutil (onderdeel van Indonesië)

De Amerikaanse zendelingen/bijbelvertalers Bob en Debbie Clark werken voor Ethnos360 onder de Tugutil People en legden in het afgelopen jaar de laatste hand aan hun vertaling van het Nieuwe Testament voor deze bevolkingsgroep. Tugutil is een eilandengroep gelegen boven de Molukken, en is onderdeel van Indonesië. De mensen leven er heel eenvoudig en midden in de natuur.

Nieuwe website voor MemberCare Nederland

Het netwerk MemberCare Nederland heeft een vernieuwde website. Centraal op de website staat het aanbod van het netwerk. Dit bestaat uit zowel kennisartikelen en literatuurtips, maar ook uit praktische en specialistische hulp.

WEC Nederland houdt op 2 oktober Open Dag in Hoofddorp

Q&A met Frontiers-zendingsgezin in Noord-Afrika

Christian Roma Support bezoekt Noord-Macedonische stad waar Roma dit keer eens geen minderheid vormen maar waar zij zelf de burgemeester en de gemeenteraad leveren

Global Rize wil doorgaan met internet-evangelisatie in Afghanistan

Nieuwe directeur Mercy Ships Nederland: Martijn Provily

Bureau Jairo (& family) geboeid door Beleveniscentrum Missie & Media

Zendingswerker Azië: ‘Helft van het ziekenhuispersoneel besmet met Corona’

Pieternel (30) gaat de zending in als gebarentaalspecialist

Zendelingen Arjo & Adrie met pensioen

Dringend gebedsverzoek – Aanslag dichtbij Nederlandse CAMA zendeling

Praktische Corona-adviezen voor terugkerende en blijvende zendingswerkers

Nederlandse zendingswerkers in Senegal zetten Corona-fonds op

NBG-weggeefactie met bemoediging uit de Bijbel