Nieuws & Verhalen

CAMA Zending zendt drie nieuwe zendingswerkers uit

CAMA Zending zendt nieuwe zendingswerkers uit: Gaspar en Dorien Asampana gaan werken in Noord-Ghana en Liza van Buuren* vertrekt naar een land in Azië.

Christelijke bloeitijd Libië herleeft in ‘Project Marcus’

Marcus was de apostel die naar Libië (en Egypte) trok om het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken. In de eerste vijf eeuwen van het christendom werd deze regio gekenmerkt door christelijk leiderschap, waaraan wij in Europa veel te danken hebben. Toen ‘wij in Europa’ nog niets wisten van schriftuitleg en bijbelse ethiek, waren Leptis en Cyrene bekend als steden waar men zich daar al wel mee bezighield.

Het werk van TWR in West-Afrika

In de tweeëntwintig landen in West­-Afrika wonen meer dan 350 miljoen mensen. Een groot deel van hen leeft in moeilijk bereikbare gebieden en heeft nog nooit over Jezus Christus gehoord. TWR maakt speciaal voor deze mensen een aantal radio-programma's.

Meegeven en meedoen aan hulp aan de Oekraïne (bekijk het overzicht van mogelijkheden op MissieNederland)

Overzicht van een christelijke organisaties die zich richten op hulp en zending in Oekraïne en waar je in verschillende vormen aan mee kunt geven en doen.

23 april: 3e editie OMF Mission Event (locatie: Henschotermeer)

Je leven vliegt voorbij, het voelt soms alsof je op een loopband staat op Schiphol en je automatisch door de dagen en jaren heen rolt. En dan hoor je opeens ‘Mind your step’, let op wat er nu gaat komen. Want er is namelijk meer dan dit leven hier, er zijn andere mensen die ook zo hun leven leven, maar wat weet jij van hen? En wat hebben jullie met elkaar te maken?

Godsdienstdocent Wilbrand Rakhorst praat met leerlingen over geloof aan de hand van bekende pop-liedjes (en heeft er ook een website bij gemaakt: muziekbijbel.nl)

Is het mogelijk om met niet-christelijke jongeren in gesprek te gaan over een bijbelverhaal? Wilbrand Rakhorst creëerde de website www.muziekbijbel.nl en gelooft dat muziek een grote rol kan spelen.

30 dagen bidden tijdens de ramadan (1 april tot en met 30 april 2022)

Zendingsorganisatie Frontiers organiseert ook dit jaar '30 dagen bidden voor moslims' (dit jaar van 1 april t/m 30 april). Dit jaar voor de 30e keer. Er is dit jaar ook aandacht voor groepen waarvoor in het verleden is gebeden, om zo de impact van gebed te laten zien en te delen wat God doet in deze gemeenschappen.

Xplore Mission belegt weer kennismakingsweekend (25-27 maart)

Zendingsechtpaar schrikt: ‘Er is een klacht ingediend over jullie club’

Leestip: De typische moslim-vrouw bestaat niet

16-23 januari: Week van gebed voor eenheid

Zending iets voor jou? Ga naar Xplore Mission! (aanmelden kan tot 29 oktober)

Hedi stond na 12 jaar op uit haar rolstoel en werd opnieuw zendeling

Wycliffe: ‘Nooit zoveel vertaalprojecten bezig als nu’

Nieuwe website voor MemberCare Nederland

WEC Nederland houdt op 2 oktober Open Dag in Hoofddorp

Q&A met Frontiers-zendingsgezin in Noord-Afrika

Christian Roma Support bezoekt Noord-Macedonische stad waar Roma dit keer eens geen minderheid vormen maar waar zij zelf de burgemeester en de gemeenteraad leveren