Directeur Bram van Grootheest vertrekt na ruim 16 jaar bij Wycliffe

  • Home
  • Nieuws
  • Directeur Bram van Grootheest vertrekt na ruim 16 jaar bij Wycliffe

Algemeen directeur Bram van Grootheest vertrekt na ruim 16 jaar bij Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. Van Grootheest gaf jarenlang met volle inzet leiding aan het verder uitbouwen van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. Van Grootheest legt zijn functie neer per 1 maart 2024.

Bram.jpg

Bram van Grootheest: “Na ruim 16 jaar leg ik mijn functie als directeur Wycliffe Bijbelvertalers Nederland (Wycliffe) neer. Ik heb met veel plezier en passie mogen meewerken aan de Bijbelvertaalbeweging en mooie dingen zien gebeuren. Het was een voorrecht om te mogen horen en zien wat het doet met mensen om het Woord van God te ontvangen in hun hart. Het is nu tijd om de verantwoordelijkheid over te dragen. Ik laat Wycliffe achter in goede handen. Het is een fijn, maar ook heel capabel team. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en de goede, constructieve samenwerking in de afgelopen jaren. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt en kijk in vertrouwen uit naar de toekomst.”

Groei
Voorzitter Raad van Toezicht, Frans Hoogendijk: “Wij zijn Bram enorm dankbaar voor zijn grote toewijding en inzet voor Wycliffe. De betekenis van Bram voor Wycliffe en het wereldwijde Bijbelvertaalwerk in de afgelopen 16 jaar is groot geweest. Onder zijn gedreven leiding groeide Wycliffe uit tot een grotere zendingsorganisatie, die naast het uitzenden van veldmedewerkers ook een substantiële bijdrage levert aan het financieel ondersteunen van Bijbelvertaalprogramma’s wereldwijd. We wensen Bram van harte Gods zegen bij het vervolg van zijn leven."

Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur
Marinus Lamper is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Zijn deskundigheid en enthousiasme voor Wycliffe zijn duidelijk zichtbaar geworden in de afgelopen jaren. Marinus: ”Ik ben Bram dankbaar voor de wijze waarop hij jarenlang leiding heeft gegeven aan Wycliffe en wens hem alle goeds en veel zegen voor de toekomst. In de afgelopen periode mochten we samen leidinggeven aan Wycliffe en daar kijken we met dankbaarheid en vreugde op terug. De verbondenheid die we rondom Wycliffe ervaren in het Woord van God is bijzonder. Die verbinding, zowel binnen de organisatie als in de bredere achterban, maakt dat ik met vertrouwen naar de toekomst kijk. We volgen onze God in het werk dat Hij in deze wereld doet. Zo werken we samen aan de visie die we onafgebroken voor ogen hebben: veranderde harten, impact in concrete mensenlevens door de woorden van God in de taal van het hart.”

Directeur Internationale Partnerschappen
Voorzitter Raad van Toezicht, Frans Hoogendijk: “Daarnaast hebben we Anke Plange benoemd als tweede lid van de Raad van Bestuur, in de functie van directeur Internationale Partnerschappen. Een tweehoofdig bestuur waarborgt de stabiliteit en continuïteit van de organisatie. De complexiteit van vraagstukken die spelen bij Wycliffe maakt ook dat een tweehoofdig bestuur goed is. Wij zijn ervan overtuigd dat Anke met haar ruimschoots bewezen kwaliteiten en jarenlange ervaring, zowel binnen als buiten Wycliffe, een grote bijdrage kan leveren aan het versterken en uitbouwen van het werk van Wycliffe.”

Meer informatie over dit artikel

Bron:

Wycliffe Bijbelvertalers

Foto:

Wycliffe Bijbelvertalers