Online getuige zijn van Jezus

Pete Linforth - Pixabay

De laatste decennia zie je steeds meer gerichte initiatieven om het evangelie te delen via internet. Zending via internet biedt enorme kansen, zonder hoge (reis)kosten en met een heel beperkte ecologische voetafdruk. Organisaties als GlobalRize en Jesus.net zijn op grote schaal en wereldwijd bezig, maar er zijn ook persoonlijke initiatieven met een eigen pagina met christelijke teksten.

Internetzendeling
Ex-burgemeester Frans de Lange heeft een nieuw beroep ‘uitgevonden’: Hij noemt zichzelf internet-zendeling. Maar ook zonder die titel zijn steeds meer mensen actief om online te evangeliseren. Global Rize heeft inmiddels meer dan 200 mensen actief als chatmedewerker of als online bijbelmentor. Agapé, de organisatie achter Jesus.net, heeft 65 e-coaches die aan belangstellenden het evangelie uitleggen. In 2017 waren er 15 verschillende online vervolgcursussen waarvoor zich ruim 2300 mensen hebben aangemeld. De website IkzoekGod.nl trok in 2017 131.000 bezoekers, 15.400 bezoekers bezochten ik-wil-dood.nl en 13.000 bezoekers klikten op ik-wil-euthanasie.nl.

Talloze mogelijkheden
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om online te getuigen. Een nieuw fenomeen als podcast maakt een snelle opmars door. Korte filmpjes via social media worden steeds populairder. Bloggen op een eigen pagina is ook een goede manier om je geloof te delen. Internet-evangelist kun je worden via een organisatie of door zelf op social media of via een blog te vertellen en te getuigen van het Goede Nieuws!

Bron: MissieNederland-magazine – Ideaz, Jaarverslag 2017 Agapé | Foto: Pete Linforth – Pixabay