Reinhard Bonnke was toegewijd aan zijn droom: ‘Afrika zal gered worden’

Op vrijdag 7 december is Reinhard Bonnke overleden. De Duitse evangelist werd 79 jaar. Volgens een verklaring van zijn organisatie ‘Christ for all Nations’ is Bonnke rustig heengegaan in aanwezigheid van zijn familie.

Hij was herstellende van een zware dijbeen-operatie. Op Facebook stelde Bonnke enige tijd geleden dat hij weer opnieuw moest leren lopen. De evangelist laat zijn vrouw Anni, drie volwassen kinderen en acht kleinkinderen na. Op 4 januari (afgelopen zaterdag) is een herdenkingsdienst gehouden.

Massa-evangelisatiecampagnes
Reinhard Bonnke werd vooral bekend door zijn massa-evangelisatiecampagnes in heel Afrika. Zijn grootste bijeenkomst was in 2000 in Lagos (Nigeria), waar volgens zijn organisatie 1,6 miljoen mensen op afkwamen. Christ for all Nations zegt dat 79 miljoen mensen als gevolg van Bonnkes bediening Jezus Christus als hun Heer hebben aangenomen. Een terugkerende droom waarin hij een landkaart van Afrika rood zag kleuren en de stem van God hoorde zeggen: ‘Afrika zal gered worden‘ inspireerde hem om zijn leven toe te wijden aan dit doel

Living a Life of Fire
Hij was ook auteur van meer dan 40 boeken, waaronder zijn autobiografie uit 2009: Living a Life of Fire. Bonnke werd in 1940 geboren in het Duitse Königsberg. Hij studeerde aan de Bibel College of Wales in Swansea. Daarna was hij 7 jaar voorganger in Duitsland. In 1967 werd hij zendeling in Afrika. 6 jaar later startte hij zijn organisatie Christ for all Nations.

Video
Deze organisatie bestaat tot de dag vandaag en maakte onderstaande video over de nalatenschap van haar oprichter:

Foto: CFAN