Wereldwijd gebed voor moslims tijdens ramadan

Rudolf Langer - Pixabay

Tijdens de ramadan gaan christenen wereldwijd 30 dagen bidden voor moslims. Hiervoor is een speciale 30 Dagen Gebeds-gids beschikbaar. De gebedsperiode start op 5 mei.

De gebedsgids wordt jaarlijks ontwikkeld door een internationaal team, met deze keer voor de Nederlandse editie vier eigen Nederlandse bijdragen. Ook deze raken het thema van deze editie: gastvrijheid. Het is de 27e keer dat deze periode van 30 Dagen Gebed wordt gehouden. Voor christenen die de gebedsgids volgen, is het elk jaar een verrassende kennismaking met het leven in moslimlanden. 30 Dagen Gebed biedt niet alleen gebedspunten;  het vertelt ook in woord en beeld over de verschillende moslimvolken op de wereld.

Gastvrij
Frontiers zorgt voor de verspreiding van de gids in Nederland en roept christenen op om mee te bidden. Christenen die via Frontiers in een moslimland gaan wonen en werken, leren de gastvrijheid van de lokale bevolking kennen. “Zelf heb ik daar heb ik veel van geleerd”, zegt Jacqueline Baarsen, directeur van de stichting. “Moslims zijn zo gastvrij, hun deur staat altijd open voor anderen. Wij gunnen hen dat zij hun hart ook mogen openen voor Jezus. Van veldwerkers in moslimlanden, horen we regelmatig dat dit ook gebeurt.”

Kracht van gebed
In de afgelopen 27 jaar werden wereldwijd meer moslims christen dan ooit tevoren. Een heel aantal hiervan leerde Jezus kennen zonder zelf christenen te kennen. Samira Marikh, een van de schrijvers van de gebedsgids, is hier één van. Zij schrijft: “Gaandeweg ontmoette ik steeds meer christenen met een groot hart voor moslims, christenen die met regelmaat voor moslims bidden. Ik begon me te realiseren dat al deze mensen ook indirect voor mij hadden gebeden.”

De gebedsgids is te gebruiken tijdens de ramadan, dit jaar van 5 mei tot en met 4 juni. De gids wordt in Nederland gebruikt binnen veel verschillende kerken.

Via http://www.frontiers.nl/30dagen kan de gebedsgids op papier (€ 4,00 inclusief verzending) of als PDF (€ 1,50) worden besteld. Voor grotere bestellingen geldt korting.

Foto: Rudolf Langer – Pixabay