Wetsvoorstel Bulgarije beperkt godsdienstvrijheid

kerk sofiapixabay

In Bulgarije denkt het parlement over een wetsvoorstel (‘Religious Denomination Act’) dat de godsdienstvrijheid ernstig in zou perken. Als deze wet aangenomen wordt, heeft dit ernstige gevolgen voor het werk van verschillende zendingsorganisatie die actief zijn in Bulgarije.

Op 16 november zou er voor een tweede keer gestemd worden over dit wetsvoorstel, maar de stemming is vanwege weerstand voorlopig uitgesteld. Uit verschillende hoeken is kritiek geuit op het wetsvoorstel.

Op zondag 11 november verzamelden ongeveer 2000 christenen voor het Bulgaarse parlement in de hoofdstad Sofia om te bidden en te protesteren tegen het wetsvoorstel. Ook in de rest van het land vonden de afgelopen tijd demonstraties plaats in de hoop dat de wet afgewezen wordt. Niet alleen de christelijke minderheden in Bulgarije maken zich zorgen over het wetsvoorstel, maar ook Islamitische en Joodse gemeenschappen. Er wordt gevreesd dat de wet het land terug zal brengen naar een situatie zoals die was voor de val van het communisme.

Bron: zendingovergrenzen.nl Beeld: Pixabay