Zendeling gedood door eilandbevolking

instagram.com/johnachau/

De Amerikaan John Allen Chau (27) vertrok op 15 november naar de afgelegen Indiaase Noord-Sentinel eilanden. Chau moest zijn eerste kennismaking afbreken vanwege een regen van afgeschoten pijlen. Hij besloot terug te zwemmen naar een boot met vissers die op een veilige afstand wachtte.

Die nacht schreef hij over zijn avonturen en liet zijn aantekeningen achter bij de vissers. De volgende dag keerde hij terug naar het eiland en legde het laatste stuk per kano af. Wat er toen gebeurde is niet precies bekend. Een visser vertelde dat aan land een pijlenregen hem fataal werd. De volgende dag keken de vissers vanaf hun vissersboot toe terwijl de stamleden Chau’s lichaam langs het strand sleurden.

De stam staat bekend om hun agressieve houding ten opzichte van ‘indringers’. In 1997 verboden de Indiaase autoriteiten om het eiland te betreden. In 1974 wilde een TV-crew van National Geographic de bevolking filmen, maar de regisseur werd door een pijl getroffen in zijn bovenbeen. In 2006 werden er twee vissers vermoord toen hun boot onbestuurbaar werd en aanspoelde op het eiland.

Reactie van familie
De familie van John schreef: “Hij was een geliefde zoon, broer, oom en beste vriend van ons. Hij hield van God, het leven, hulp aan mensen in nood, en hij had niets dan liefde voor het Sentinelese volk.” Hij deed dit op eigen initiatief en de lokale mensen hoeven niet vervolgd te worden voor zijn eigen acties,” zei het gezin. Het gezin zei ook dat het zijn moordenaars vergaf.

Bron: usatoday  | Foto: eiland Nasa, portret Instagram