Zendelingen Arjo & Adrie met pensioen

Door Marcel Oosterkamp van CAMA Zending

In 1985 vertrokken Arjo en Adrie de Vroome met hun twee zoontjes naar Afrika. Nu, 35 jaar later, beëindigen ze hun actieve zendingscarrière. Het is indrukwekkend hoe ze zich vele jaren in meerdere landen hebben ingezet. Arjo als bouwkundige. En Adrie als verpleegkundige. De zegen op hun werk is enorm!

Zendeling van CAMA Zending Arjo de Vroome laat zien hoe je land op meet op zendingsveld in Afrika

“Indrukwekkend”

Indrukwekkend. Dat is het woord dat blijft hangen. Het is indrukwekkend om te ontdekken hoeveel Arjo & Adrie op hebben gegeven om zendeling te worden en blijven. Samen met hun gezin verhuisden ze naar een nieuw continent. Steeds weer moesten ze zich aanpassen aan een nieuwe situatie. Ze leerden een andere taal, lieten het veilige leven  in Nederland/België achter en werden volledig afhankelijk van Gods voorziening.

“Burkina Faso, Gabon en Guinee”

Tussen 1985 en 2003 werkten Arjo & Adrie in Burkina Faso, waarvan 13 jaar op de Poundou Bijbelschool. Daarna waren ze nog drie jaar consultants voor projecten van CAMA-Services in de Balkan-regio. Na een pauze van vijf jaar in Nederland vertrokken ze op projectbasis naar Burkina Faso, Gabon en Guinee.

“Te veel om op te noemen”

Het is letterlijk te veel om op te noemen wat Arjo & Adrie voor vrucht hebben gedragen. Ze hebben veel mensen tot geloof zien komen. Ze hebben leiders getraind. Maar ook talloze leiders bemoedigd en de lokale kerk gebouwd.  In onderstaande video zie je een compilatie van 35 jaar zendingswerk. Gemaakt door Arjo & Adrie.

“Zelfopofferende liefde”

CAMA Zending medewerker Gerrie, die Arjo en Adrie al meerdere decennia kent, vertelt vol passie over Arjo en Adrie. ‘In alles weerspiegelden ze de zelfopofferende liefde en compassie van Jezus en hebben ze zijn handen en voeten willen zijn. CAMA Zending is dankbaar voor deze zendingswerkers en we hopen hen na de zomer nog uitgebreider in het zonnetje te zetten.’