Zendingsechtpaar schrikt: ‘Er is een klacht ingediend over jullie club’

Een Nederlandse zendingsechtpaar is via Frontiers actief in een Arabisch land. In dit korte artikeltje vertellen ze iets over hun werk en over een opmerking waarvan ze behoorlijk schrikken…

Nisa
Nisa is de vrouw van een imam uit onze wijk. Haar zonen genieten van de Engelse lessen die we hen geven. Haar familie woont ver weg en ze heeft al veel meegemaakt in haar huwelijksleven. Ze ervaart eenzaamheid in huis, maar voor haar is ons team als een familie waar ze niet meer zonder wil. Regelmatig zitten we als vrouwen bij elkaar en dan praat ze. Over wat ze meegemaakt heeft. Of ze stelt ons vraag na vraag. We proberen zo goed als het gaat antwoord te geven.

Onze shorttermers luisteren met aandacht of ze woorden herkennen die ze al geleerd hebben. Anderen die al wat verder op weg zijn, kunnen reageren, omdat ze begrijpen wat er gezegd wordt. We geven bewust ruimte aan een teamlid dat een verhaal voorbereid heeft of iets wil delen uit haar leven. En zo komen we bij het onderwerp ‘lofprijzing’. We zetten een Arabische vertaling op van het lied ‘Hoe groot zijt Gij’. Met aandacht luistert Nisa. Als het klaar is, vraagt ze: “Wie is dat, mijn Heer, mijn Heil?” De weg ligt open om nogmaals de kern van het Goede Nieuws uit te leggen. Dat we geloven dat Jezus de Verlosser is.

 

‘Slik! Je weet dat een klacht als deze het eind van ons werk kan betekenen.

 

Klacht ingediend
Ze is even stil en zegt dan: “Ik heb net van mijn man gehoord dat er een klacht is ingediend over jullie club. De burgemeester weet ervan en ook de gouverneur is op de hoogte gesteld. De klacht komt van vrouwen en ze zeggen dat jullie ons willen bekeren.” Slik. Dit was iets waar we op voorbereid waren. Waar we het regelmatig over gehad hebben. En waar je toch nooit echt klaar voor bent. Want je weet: een klacht als deze kan het einde van ons werk betekenen. Rustig blijven. Een paar keer diep ademhalen. Nisa ziet dat ik er even van schrik. Ze gaat door met praten: “Laat je niet op de kop zitten. Deze vrouwen hebben niks anders te doen. Ze begrijpen niks van de islam en wat het betekent om onvoorwaardelijk van mensen te houden.”

Nisa geeft niet toe aan de twijfels die ook haar man heeft. En ze laat de mensen praten. Geen haar op haar hoofd die eraan denkt afstand van ons te nemen. Het zijn mensen zoals zij die ons moed geven om door te gaan, ook als het donker is.

Bidden?
Bid voor vrede en bescherming voor dit echtpaar, hun team en bediening en voor Nisa en de andere mensen die open staan voor het Evangelie.

Dit echtpaar is uitgezonden via de zendingsorganisatie Frontiers.
Op hun website lees je meer over hun specifieke missie en aanpak.
Foto: Pixabay